ورود
جستجو
سرچشمه
علم تمرین
زیبایی
خبر و تحلیل
جستجو
عوارض مصرف بی رویه مولتی ویتامین ها
مصرف بیرویه ویتامینها
مصرف بیرویه ویتامینها به شکل قرص، کپسول و... بین ورزشکاران و امروزه به دلیل برخی سو تبلیغات در حاشیه بیماری کرونا، در بین افراد عادی مرسوم شده است. ویتامینها ترکیبات آلی هستن که به مقدار کم برای سوخت و ساز و اعمال حیاتی بدن لازماند. افرادی که دارای کمبود ویتامین هستند باید پس از انجام آزمایش و با دستور پزشک، اقدام به مصرف ویتامینها کنند. ایجاد مسمومیت و اختلال در عملکرد اعضای بدن و کاهش عملکرد ایمنی، بخشی از عوارض مصرف خودسرانه ویتامین هاست. برای بعضی ویتامینها مانند B۱، B۲، B۳، B۴، B۹، B۱۲ پارامتری به نام
RDA
را تعریف میکنند که این پارامتر به میزان مجاز مصرف روزانه اشاره دارد. در منابع، سطح مطلوب ویتامین دی و ویتامین A توصیه شده که مصرف زیاد این ویتامینها میتواند ایجاد مسمومیت کند.
عوارض مصرف بیش از حد مولتی ویتامینها
از آنجایی که برخی مولتی ویتامینها به شکل مینرال بوده و دارای مواد معدنی هستند، لذا بایستی به عوارض جانبی مصرف بیش از حد مواد معدنی نیز توجه کرد. برخی از این عوارض عبارتند از:
۱. رسوب در بافتهای نرم
۲.ایجاد سنگهای مجاری ادراری
۳. اختلالاتی در چشم
۴. ناشنوایی به علت رسوب در گوش
۵. یبوست
۶. تجمع غیرطبیعی آهن در کبد
۷. تخریب شریانها
۸. عوارض قلبی عروقی
۹. تخریب بافتها
نتیجه گیری
با توجه به مطالب بالا میتوانیم اینگونه نتیجهگیری کنیم که برای برخورداری از سلامت، شادابی، طول عمر و مقاومت در برابر بیماریها، برخورداری از برنامه غذایی کافی، متعادل و متنوع لازم و ضروری است و برای تامین نیازمندیهای تغذیهای، از منابع غذایی ویتامینها، املاح و سایر مواد مغذی به مقدار کافی و مناسب استفاده کنیم.
شاید مصرف یک لیوان شیرموز تازه و بدون افزوده بسیار مناسبتر باشد.
مصرف منابع دارویی مواد مغذی، به جز در موارد ضروری و با توصیه پزشک، در سایر موارد به هیچ وجه توصیه نمیشود، زیرا منابع دارویی مواد مغذی، دارای عوارض جانبی هستند و چنانچه بیرویه مصرف شوند، باعث ایجاد اختلالات ناگوار و گاه جبران ناپذیری در انسان میشوند.
نویسنده:
محمد علی پیرانی
ویراستار:
مهرداد غفاری
vayasport.com
کلیدواژه
مولتی ویتامین
تغذیه
215 بازدید